Ученици от специалност „Организация на туризма и свободното време“ посетиха Международното туристическо изложение PHILOXENIA 2023, гр.Солун

Ευχαριστω πολύ για την φιλοξενία
Ученици от специалност „Организация на туризма и свободното време“ в #НПГ „Димитър Талев“ посетиха Международното туристическо изложение PHILOXENIA 2023, гр.Солун, Гърция.
Пред възпитаниците на #НПГ бяха демонстрирани нови технолигии в ресторантьорството, съвременни иновации в хотелиерството и дигитални тенденции за сигурност и за обмен на информация в туризма. Учениците разшириха границите на кариерното си ориентиране и развитие чрез установяване на ползотворни контакти и изграждане на перспективни партньорства с представители на туристическия бранш.
По време на Международното изложението PHILOXENIA 2023 възпитаниците на #НПГ “Димитър Талев” обмениха опит и идеи с ученици в същата специалност от техникум по Туризъм в гр. Солун; участваха в конференции и семинари на експерти в отрасъла. PHILOXENIA в Солун е сред водещите събития с пряка туристическа насоченост. На него се представят най-новите и интересни предложения от туристически агенции и туроператори, места за настаняване и отдих, както и от доставчици на различни
туристически услуги, местни и международни туристически организации и дестинации.
Тридневното туристическо събитие се посещава от компании и организации от целия туристически спектър на международно ниво.
България бе страна – почетен гост на международното туристическо изложение PHILOXENIA 2023. Ключовото събитие в сферата на туризма се проведе в периода 10 – 12 ноември 2023 г. в гр. Солун, Гърция. Представителният щанд на страната ни бе на площ от 100 кв. м, на който присъстваха “Царевград Търнов” ЕООД, Столична Община ОП Туризъм, Община Варна и Община Банско. Страната ни бе представена като сигурна и спокойна дестинация с дългогодишни традиции на качество и гостоприемство в туризма, съчетаваща красива и разнообразна природа, културно наследство, качество на планинските курорти, вкусна храна и отлични вина.

Leave a Reply

Your email address will not be published.