Награждаване на участници в Олимпиада по счетоводство в НПГ

На 10.11.2023 г., с участие на  Ръководството и представители на бизнеса, в  НПГ „Д. Талев“ се проведе церемония по връчване на грамоти, предметни награди и сертификати на учениците от 8 до 12 клас, обучаващи се в специалностите „Оперативно счетоводство“ и „Икономическа информатика“.  В успорваната надпревара, организирана по повод Международния ден на счетоводителя, взеха участие над 50 ученика от НПГ.

Състезанието беше структурирано в четири категории: есе на тема „Счетоводството – минало, настояще и бъдеще“ за първа възрастова група (VIII – X клас ) , втора възрастова група (XI -XII клас) “Попълване на  счетоводни документи и решаване на  счетоводен казус”, а за учениците от специалност “Икономическа информатика”- “Създаване на презентация на тема “Счетоводството – минало, настояще и бъдеще”. Ръководството на НПГ, както и гостите от бизнеса, връчиха на участниците заслужените награди.

На призовите места в категория есе са:

  1. Ивана Икономова – X б клас;
  2. Иван Панчелиев – IX б клас;
  3. Весела Илиева – IX б клас;

В категория презентации:

  1. Теодора Кулишева – IX в клас ;
  2. Добромира Пандева – XII в клас ;
  3. Никол Богданова – XII e клас;

В категория попълване на счетоводни документи:

  1. Сабрина Чаушева – XI б клас;
  2. Цеветелина Донкова – XI б клас;
  3. Нелина Чинарска – XI б клас;

В категория решаване на счетоводен казус:

  1. Димитър Мангушев – XII б клас;
  2. Гергана Хаджиева – XII б клас;
  3. Александър Луков – XII б клас;

Изразяваме искрени благодарности към инж. Соня Кюлева, Мария Атанасова и Галя Симеонова, които със своята експертиза и професионализъм оцениха участниците. Тяхната роля в събитието спомогна за възможно най-обективното оценяване на ученическите разработки.

Този ден отново потвърди не само изключителните индивидуални постижения, но и силата на обединяващата образователна общност в НПГ „Д. Талев“.

Поздравяваме всички участници за техния успех и ангажимент в областта на счетоводството.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.