Ученици от НПГ посетиха Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО – гр. София.

На 16.02.2023 г. учениците от 11а клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“, към НПГ „Димитър Талев“, посетиха Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО – гр. София.
По време на еднодневното си посещение бъдещите кадри в сферата на туризма се запознаха с формата на провеждане на туристическа борса, видяха представяне и презентации на: Българската асоциация на туристическите агенции /БАТА/, Асоциация на българските туроператори и туристически агенти /АБТТА/, Асоциация на българските екскурзоводи /АЕ/, Асоциация на фестивалите – България, на атрактивни дестинации от туроператори.
Разгледани бяха актуалните проблеми на туризма, състоянието на туристическия пазар в България и по света, както и водещите тенденции за развитие на отрасъла. Най-привлекателни и полезни за учениците се оказаха презентации – дискусии на тема „Туристически брандинг на дестинациите“ и „Атракционите и фестивалите като част от туристическата дестинация и преживяване“ и други.
Единадесетокласниците успяха да приложат теоретичните си знания по изучаваните в специалността предмети, както и умения за комуникация на роден и чужд език.
Установиха контакти с евентуалните си бъдещи работодатели – местни, национални и международни собственици на туристически фирми, които очаровани от знанията на учениците ни, ги поканиха на посещения, стажове и бъдещо сътрудничество.

Leave a Reply

Your email address will not be published.