Учениците от специалност „Организация на туризма и свободното време“ отбелязаха Световния ден на туризма с интересен и полезен инфотур

Учениците от специалност „Организация на туризма и свободното време“ отбелязаха Световния ден на туризма с интересен и полезен инфотур, отговарящ на тазгодишното мото „Да инвестираме в хората, планетата и благополучието“. Мениджмънтът на висококатегорийния хотел „Св. Иван Рилски“, гр. Банско посрещна бъдещите кадри в сферата на отрасъла и представи в детайли работата на служителите във всички отдели на хотела, а при проведената дискусия с мениджърите, учениците задаваха конкретни и професионално насочени въпроси, засягащи тяхното кариерно ориентиране и развитие.
Като най-значими се откроиха въпросите за развитието на щадяща природата инфраструктура, инвестиции в образованието и уменията на хората, зелена трансформация, развитие и приложение на технологиите и предприемачеството в отрасъла.
Иновативните подходи на обучение, прилагани в НПГ „Димитър Талев“, и съвместното партньорство с бизнеса са част от стратегиите за развитие на кадрите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.