Темата за Европа отново в дневния ред на НПГ „ Димитър Талев”

Темата за Европа отново в дневния ред на НПГ „ Димитър Талев”

Евродепутатът Асим Адемов уважи поканата на младшите посланици на
ЕП в НПГ „ Димитър Талев” да бъде специален гост на семинар на тема България в Европа.
На срещата присъстваха директорът г-жа Мария Георгиева , заместник директорите г-жа Василка Кирева и г-жа Соня Кюлева, ученици, учители, представители на медиите в град Гоце Делчев.

Г-н Адемов влезе в диалог с учениците по въпроси , които вълнуват не само младите хора , но и цялото българско общество.

Приносът на България за развитието но европейската идея, приоритетите в българското председателство на Съвета на Европа, спънките по пътя към Еврозоната и Шенгенското пространство, единството на български евродепутати по закони, важни за България – това са само една малка част от обсъдените теми.

В своите коментари гостът акцентира върху разбирането , че „Европейският съюз означава свобода на волеизлеянието, на инициативите, на движението на хора и идеи…”
Впечатлен от мотивите в презентацията на Соня Щуркова и посланията във филма на Мария Савова, евродепутатът посъветва младшите посланици на НПГ да вярват в себе си и да се гордеят със своя произход.

По-късно г-н Адемов разгледа училищния информационен център Европа, където връчи грамоти на участниците в конкурса за средношколци
„ България в ЕС-нашето настояще и бъдеще”.

Гостът оцени високо знанията, ентусиазма и креативността на учениците от Неврокопска гимназия и им пожела високи резултати в учебния процес и успех в бъдещи проекти.
Изказвайки благодарност за отзивчивостта на г-н Адемов ,старшите посланици, учителите Марияна Белчева и Елена Иванова, изразиха надежда, че комуникацията между политиците /български и европейски/ и българската младеж ще остане така директна , честна и ползотворна, защото именно прекият контакт създава доверие, руши предразсъдъци и създава мостове между поколенията.

Leave a Reply

Your email address will not be published.