Още национални награди за ученици от НПГ

Новата програма ЕкоУскорител на JA Bulgaria стартира с иновационен лагер на тема – „Пластмасови отпадъци“, 24-25 март в София Тех Парк. В инициативата взеха участие гимназисти от цялата страна. Разделени в 12 екипа на случаен принцип, те работеха по предизвикателство, свързано с пластмасовото замърсяване и развиха свои предприемачески идеи за справяне с проблема.
Мотивирани и вдъхновени от своите преподаватели – Златка Пейчева и Дафинка Петакова, учениците от икономическите специалности в НПГ „Димитър Талев“ се представиха блестящо.
Почетното Първо място напълно заслужено спечелиха Теодора Джамбазова 9. клас и Димитрия Мешенлиева 11. клас в екип „NEW WAVE“ с проект „Мрежа с ултразвук“. Бронзовото Трето място завоюваха Анна Михайлова и Мария-Магдалена Стаматова от 9. клас в екип “Синхрон” с проект “Еко спорт”.
Инициативата на JA Bulgaria не само помогна на участниците да развият своите екологични нагласи и да бъдат предприемчиви при решаването на екологични проблеми, но и да придобият ценни нови приятелства и незабравими емоции.
Златка Пейчева

Leave a Reply

Your email address will not be published.