НПГ “Димитър Талев” с фотоизложба в МОН

НПГ “Димитър Талев” с фотоизложба в МОН

Министерство за образованието и науката е домакин на фотоизложбата организирана от НПГ “Димитър Талев”, в която в рамките на два месеца ще бъдат изложени банери с кадри от театралната постановка на НПГ – „ Корени и гранки“. Изложбата бе открита на 22 януари 2019 г. в 13:00 ч. във фоайе “Ротонда” в МОН от заместник-министъра на образованието – Таня Михайлова, която похвали и насърчи творческите търсения на учениците и ги поздрави за големите успехи на постановката.

Директорът на НПГ – госпожа Мария Георгиева, заместник-директорите Василка Кирева и Васил Аратлъков, преподавателите сценаристи – Елена Търтова, Марияна Малакова и Мария Кирева, както и учениците актьори бяха поканени в Министерството на образованието и науката, за да участват в откриването на изложбата.

PicturePicture

Гости на откриването бяха министърът на образованието и науката – господин Красимир Вълчев, началникът на РУО – Благоевград – г-н Златанов, зам.-кмет на община „ Изгрев“ – г-н В. Петков, директори на дирекции, експерти. Министърът на образованието специално поздрави учениците на НПГ и внимателно разгледа всеки кадър от изложбата, като изрази впечатлението си за професионалната игра на актьорите и пожела постигане на още върхове.

Учениците от НПГ бяха поканени и на среща разговор в Театъра на армията, където се запознаха с директора, заместник-директора и актьори от театъра и обсъждаха професионални теми. Учениците актьори получиха професионални съвети от своите „ колеги“ от Театъра на армията, представен им бе творческият процес на една постановка, разгледаха сцената; гримьорните на актьорите, а също имаха възможността да видят и кои  артисти са  се превъплътили в образи от „ Железният светилник“.
    Срещите в Министерството на образованието и науката и в Театъра на армията учениците определиха като вълнуващи, ползотворни и мотивиращи ги за още дейности, творческа работа и успехи. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.