Клуб „Роботика“ при НПГ „ Д. Талев“ на нова творческа сцена

В периода 25.11.- 26.11. 2023г. в гр. Пловдив се проведе I Национален фестивал на науката. Форумът има за цел да насърчи и мотивира развитието на роботиката и иновациите в областта на технологиите. Част от инициативата включва изложение с технологични разработки, но друга има състезателен характер, заложен във фестивала за първи път.
Клуб „Роботика“ при Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ взе участие в три категории със състезателен характер:
1. Следене на линия с Microbit;
2. Следене на линия с прототипни разработки- Arduino;
3. Дистанционно управляеми роботи- избягване на препятствия;
Учениците от специалност „Компютърна техника и технологии“- Богдан Партулов и Хамид Шукри, ръководени от инж. Атанас Савов, спечелиха четири от призовите места в различните категории. В първата от тях бяха завоювани II място и III място, а във втората категория възпитаниците на НПГ заслужено се изкачиха на върха и доказаха, че I място и II място са наградата за упорития труд, въображението и находчивостта им.
Присъствието на млади хора на такива форуми е похвално, а победите на НПГ- завидни! Пожелаваме на клуб „Роботика“ още много нови сцени за изява и още много такива постижения!

Leave a Reply

Your email address will not be published.