Тържествено откриване на кабинет „Строителство и архитектура“ в НПГ

Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ тържествено бе открит кабинет за специалност „Строителство и архитектура“, който да осигури професионалната подготовка и бъдеща реализация на учениците, обучаващи се в тази специалност. За развитието на една държава и стандарта на живот на хората в нея се съди по построените сгради и съоръжения – така е от древни времена, така ще бъде и в бъдеще, защото професията строителен техник винаги е била актуална и предпочитана. Специалност „Строителство и архитектура“ е уникална за град Гоце Делчев и представлява пресечната точка на творчеството и математическата перспектива. Възпитаниците на #НПГ имат чудесната възможност да придобият и затвърдят основните компетенции, които ще им помогнат да формират профила си на успешен професионалист в сферата на строителството и архитектурата.
Специални гости на събитието бяха:
– г-н Красимир Вълчев – председател на Комисията по образование и наука в Народното събрание на Република България
– г-жа Наталия Михалевска, началник на кабинета на министъра на образованието и науката;
– д.ик.н. Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители;
– г-н Ивайло Златанов – началник на регионалното управление по образование – гр. Благоевград;
– г-н Владимир Москов – кмет на община Гоце Делчев;
– строителни предприемачи в региона: Георги Шапков, инж. Хенрих Михайлов, инж. Руен Кирев, инж. Йордан Кирев и инж. Георги Атанасов.
Датата за откриване на новия кабинет не е случайна, днес отбелязваме Световния ден на книгата, с което НПГ отново показва посоката на своята основна цел – насърчаване на младите хора да открият удоволствието от ученето, професионалното четене и зачитане приноса на тези, които допринасят за социално-културния прогрес на човечеството.
Ние произвеждаме бъдещото, затова качественото образование, подобрение в материалната база и инвестиция в преподаватели и ученици, е стъпка в правилната посока.

Leave a Reply

Your email address will not be published.