НПГ и община Гоце Делчев в партньорство по повод инициативата „Мениджър за един ден“

Ученици от десети, единадесети и дванадесети клас в направление „Икономика“, специалности „Икономика и мениджмънт“ и „Оперативно счетоводство“ при НПГ „Димитър Талев“ се включиха в инициативата на JA Bulgaria „Мениджър за един ден“ на 22.10.2024г. и поеха управлението в Общинска администрация – Гоце Делчев. Учители ръководители на
“Мениджър за един ден” са г-н Krustyo Stanev г-жа Златка Пейчева.
„Целта на тази инициатива е гимназиститe да се запознаят с работата на институциите и да научат повече за местната власт“ – обясни директорът на учебното заведение – г-н Веселин Петков.
В ролята на кмет на общината бе Теодора Джамбазова от 11в клас, специалност „Икономика и мениджмънт“, а заместник – кметове станаха Ангел Стефанов от 11в клас и Георгия Иванова от 10б клас. Председател и заместник-председател на Общинския съвет бяха единадесетокласничките, Анна Михайлова и Герганка Пръчкова.
Ученици от НПГ имаше и във всички отдели на администрацията, където заедно с титулярите на съответните позиции, те се запознаха със спецификата на работата.
В рамките на два часа учениците управляваха община Гоце Делчев, а след това споделиха, че освен интерсен, този опит е бил и полезен за тях. Гимназистите са впечатлени от работата, професионалните уменя, които е необходимо да се притежават, и отговорностите.
Всички ученици получиха подаръци ръководството на община Гоце Делчев – книга, посветена на патрона на града, както и сертификати за своето участие.
“Такива инициативи са чудесни и трябва да бъдат по-чести. Но и без тях трябва да сте убедени, че вратите на Общината винаги са отворени за вас, за вашите идеи, предложения и проблеми” – категоричен бе кметът Владимир Москов.

Leave a Reply

Your email address will not be published.