Ученици от специалност „Икономика и мениджмънт“ са класирани на следващ етап в няколкокомпонентното международно състезание Foodathon

Обединени в три екипа, девет ученици от 11в, специалност „Икономика и мениджмънт“ в НПГ „Димитър Талев“, са класирани на следващ етап в няколкокомпонентното международно състезание #Foodathon.
Организаторите EIT Food и JA Europe обединяват международна и силно мотивирана група ученици от цяла Европа и Африка, които от 16 октомври до 13 ноември 2024 г. ще имат възможността да формират бъдещето на хранителната сигурност и храненето.🌱💡
Единадесетокласниците ще се впуснат в on-line събитието, демонстрирайки отлични предприемачески умения за трансформиране на глобалните хранителни системи, грижата за храната, устойчивостта, технологиите и оставянето на положителна следа в света.
До този момент гимназистите преминаха успешно две от нивата за кандидатстване: попълване на аргументирана мотивация за участие и отговаряне на въпросник, свързан с познания за трансформиране на бъдещето на селското стопанство.
Училищните ментори, старши учителите Катя Бойкова, Златка Пейчева и Надежда Илиева, ще подкрепят и напътстват екипите в участието им и на следващите нива на няколкокомпонентното международно състезание #Foodathon 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published.