НПГ с инициатива по повод Световния ден на туризма- 2024

“Мирът носи толкова много позитивни емоции, че си заслужава да се стремим към него, независимо какви са обстоятелствата.”- Естела Елиът
Световният ден на туризма 2024 бе отбелязан от възпитаници на НПГ „Димитър Талев“ със засаждане на дървета и цветя с подкрепата на Община Гоце Делчев.
Съвместната инициатива цели облагородяване на града и превръщането му в още по впечатляващ и притегателен център за туристи.
Учениците от специалност „Организация на туризма и свободното време“ засадиха магнолии, символ на чистота, благородство и достойнство, за да акцентират върху нуждата на човечеството от комуникация и решаване на конфликтни ситуации чрез дипломация. И за да подчертаят живота и щастието, част от тях засадиха сини теменужки в унисон с одобрения за официален цвят на Световния ден на туризма.
Тазгодишната тема „Туризъм и мир“ насочва вниманието върху ролята на туризма в насърчаването на социалната справедливост, човешките права и икономическата устойчивост.
Туризмът има потенциала да създава нови икономически възможности, да подкрепя предприемачеството и да насърчава културното разбирателство между народите.
Чрез своето влияние върху икономическото развитие и социалната трансформация, туризмът може да бъде двигател за мирно разрешаване на конфликти и създаване на стабилни общества.

Leave a Reply

Your email address will not be published.