Дипломиране на випуск 2024

Home / Дипломиране на випуск 2024
130 зрелостници на НПГ“ Д.Талев“ получиха дипломи за средно образование и свидетелства за професионална квалификация
————————————————————————–
130 зрелостници на #НПГ „ Д.Талев“ получиха диплома за завършено средно образование и свидетелство за професионална квалификация на красива и емоционална тържествена церемония в Дома на културата. На пълните отличници /14/ г-н Костадин Харисков – началник отдел „ Образование“- връчи плакети от Община Гоце Делчев. Също така тези гимназисти бяха отличени и с високия почетен знак – плакет на НПГ „Д.Талев“. Всички отличници /58/ , както и победителите в състезания, конкурси, олимпиади, бяха наградени от директора на гимназията – г-жа Мария Георгиева – с грамота и книга. Броят им е почти 40% от всички дипломиращи се, а средният успех на випуска е Мн.добър 5,23.
Поздравления и благодарност към учителите и Ръководството на НПГ от името на Випуск 2024 поднесе Никол Богданова, а от името на родителската общност г-жа Мариана Костадинова.
Чрез поздравителни адреси Ръководството благодари на родителите за екипната работа, партньорството и отговорността им през целия етап на обучението. В своето приветствено слово директорът на гимназията пожела на зрелостниците: “ Никога не се предавайте – никога, никога, никога. Нито за големи, нито за малки неща; нито за значими, нито за незначителни. Никога не се предавайте, освен на убежденията си за чест и здрав разум.“ Освен това ги посъветва, когато започнат изпитите на живота, да ползват като „пищови“ усвоеното в НПГ – не само научните знания, но и наученото за достойнството, толерантността и човешките взаимоотношения. И така нито един житейски изпит няма да бъде труден.
Преди да получат дипломите си и свидетелствата за професионална квалификация учениците от всеки клас трябваше да отговарят креативно и нестандартно на различни предизвикателства. Те се справиха с лекота и чувство за хумор.
Музикална рамка на тържественото събитие бяха училищният химн „ Духът на НПГ“ и песента „ Щурците“, които всички зрелостни изпяха заедно – духовно обединени и емоционално сродени в училищната общност на НПГ.
Накрая зрелостниците, ръководството и преподавателите запечатаха това значимо събитие в обща снимка на Випуск 2024, която ще остане в летописа на училището.
На добър път, Випуск 2024!