НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА“   –  2016/2017 учебна година

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА“ – 2016/2017 учебна година

На 20 януари 2017г. в НПГ „Димитър Талев“, се проведе училищния кръг от националния конкурс „Млади таланти в модата“. Състезанието се състои в създаване на портфолио по идеен проект на тема „Цветя”.

Конкурсът се организира от Министерството на образованието и науката с партньори:  Национална асоциация на училищата по мода и Fashion studio – Milena Veliova.
Основната  цел е  да се предостави възможност на успешните млади хора, обучаващи се в професионалните гимназии, да демонстрират умения за проектиране, моделиране и технологично изработване на облекло.

В НПГ „ Д. Талев“ участваха седем отбора ученици (по 3 в отбор), обучавани в специалностите „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“ и

​„Оператор в производството на облекло“.
Всеки отбор защити собствен проект пред комисия, съставена от изявени и с дългогодишен опит учители – специалисти в съответната професионална област, като
За участие в националния кръг се класират отборите заели първо и второ място, а именно:
1 място – СИМОНА ДИМИТРОВА ЧАКЪРОВА
ГЪЛЪБИНА КИРИЛОВА ЖУГЛЕВА
КЕМИЛ РАИФОВ МАНОВ

2 място – НИКОЛА  ДИМИТРОВ  СТОИЧКОВ
ИВАН  ВАЛЕРИЕВ  ПАНАЙОТОВ
ЕЛЕНА  АТАНАСОВА ЯНЕВА

Поради спецификата на конкурсната процедура, не можем да представим класираните модели.

Атрактивните и впечатляващи проекти на младите дизайнери ще бъдат изработени в часовете по учебна практика и всички ние / ученици, преподаватели, родителска общност/ в най-скоро време ще имаме възможността да се насладим на реализираните идеи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.