Училищният вестник „ Светилник“ на НПГ „ Д.Талев“ получи трета награда на национален конкурс по журналистика „Стоян Михайловски“

Училищният вестник „ Светилник“ на НПГ „ Д.Талев“ получи трета награда на национален конкурс по журналистика „Стоян Михайловски“

Училищният вестник „ Светилник“ е номиниран с трета награда на Седмия национален конкурс за литература и журналистика „ Стоян Михайловски“ – Русе, 2014.
198 млади автори от цялата страна, с представени 205 творби, и 17 екипи на училищни вестници са участвали в надпреварата тази година. Жури с председател доцент д-р Руси Русев, преподавател в РУ „Ангел Кънчев” и ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий” оценява представените за конкурса материали.

Конкурсът за литературно творчество и журналистика „ Стоян Михайловски“ е вписан в Културния календар на община Русе и в Националния календар на Министерството на културата.

Церемонията за връчване на наградите ще се състои на 01 ноември 2014 г. в театрален комплекс “Доходно здание” – Русе.

Тази учебна година училищният вестник „ Светилник“ има юбилей – навършва 20 години.
Редакторът на вестника – г-жа Елена Търтова – честити наградата на екипа на в. „ Светилник“ и благодари на НПГ репортерите за всеотдайната, стойностна и плодотворна журналистическа дейност.

Leave a Reply

Your email address will not be published.