С открит урок се отбеляза Европейският ден на винения туризъм в НПГ

С открит урок, под наслов Arte de Vino, се отбеляза Европейският ден на винения туризъм.
Организираното събитие позволи на възпитаниците от 11а клас, специалност “Организация на туризма и свободното време”, да споделят с учители и съученици, историята и етапите на винопроизводството, както и тънкостите в комбинирането на вино с подходяща храна, зад което се крие цяла наука.
Целта на урока бе сътрудничещо учене между ученици на различна възраст. Обединяването на теоретичните знания по гостоприемство в туристическата индустрия и практическите умения, отговарящи на съвременните тенденции на събитийния туризъм, спомогнаха за повишаване мотивацията за учене, презентиране и отговорност. Подобрените комуникативни умения, постоянството и взаимопомощта между класовете създаде среда за социално сближаване и позитивни взаимоотношения между личности със сходни образователни интереси.
Аргументираното представяне на нашите бъдещи сомелиери успя да убеди аудиторията, че за да се комбинира успешно бутилка вино с правилното ястие, не е трудна, а увлекателна и предизвикателна задача.
Всички достигнаха до заключението, че виненият туризъм у нас е сред важните ресурси за международния имидж на туристическата дестинация.
Текст: Виолета Башова/ Надежда Илиева

Leave a Reply

Your email address will not be published.