Стартира Програмата за училища посланици на Европейския парламент в НПГ „Д. Талев“ град Гоце Делчев

Стартира Програмата за училища посланици на Европейския парламент в НПГ „Д. Талев“ град Гоце Делчев

Началото на програмата бе ознаменувано с изложба
“ Моето европейско училище“

На 27. 11.2017 в Мултимедийния център на гимназията се проведе среща дискусия , посветена на членството на България в ЕС, на която присъстваха Директорът г-жа Мария Георгиева, Ръководител направление ИКТ Трендафилка Джонгова, преподавателите старши посланици Марияна Белчева и Елена Иванова, младши посланици, учители и ученици.
В първата част на форума г-жа Мария Данчова, местен сътрудник на евродепутата Асим Адемов, презентира теми, свързани с историята и институциите на ЕС и бъдещото председателство на България.

Във втората част от срещата думата бе дадена на ученици от клуб „Съвременник“, които запознаха преподавателите и съучениците си с реализацията на европейски проекти в професионалната гимназия.

За или против България в ЕС? – бе въпросът, с който гостът провокира аудиторията. След оживени дискусии и модераторът, и присъстващите се обединиха около извода , че животът в България би бил доста по- сложен в икономически и социален аспект без ЕС.
Г-жа Данчова посети гимназията по покана на ръководството на НПГ „Д. Талев“ и на учениците, младши сътрудници по Програмата за училища посланици на Европейския парламент.

Изложбата “ Моето европейско училище“ е част от постоянната експозиция на информационен център Европа в НПГ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.