ПРЕСТИЖНО ВТОРО МЯСТО НА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „Социални иновации” СПЕЧЕЛИХА УЧЕНИЦИ ОТ НПГ “Д. ТАЛЕВ”

ПРЕСТИЖНО ВТОРО МЯСТО НА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „Социални иновации” СПЕЧЕЛИХА УЧЕНИЦИ ОТ НПГ “Д. ТАЛЕВ”

На специална церемония, която се проведе в Агенция „София“ , JA България и NN България наградиха победителите в деветото издание на международното състезание „Социални иновации” (Social Innovation Relay). Eкипите получиха награди и поздравления от главния изпълнителен директор на NN България, г-н Николай Стойков, и от изпълнителния директор на Джуниър Ачийвмънт България, г-жа Милена Стойчева.

На второ място в националния финал е екип “DDN” – Дара Попова, Димитър Янев и Надежда Попова от Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“, Гоце Делчев, с учител Златка Пейчева и бизнес ментор от NN България, Катя Димитрова.

„Поради големия брой жертви на сърдечно-съдови заболявания и диабет, ние решихме да разработим устройство, което да предотвратява здравословни инциденти“ – споделя екипът. Учениците са разработили смарт часовник – CARDIVASC, който разполага с функции за отчитане на пулса, измерване на кръвното налягане и кръвната захар, като при проблем с жизнените показатели ще се уведомяват личния лекар и бърза помощ, а чрез GPS ще се локализира мястото на пациента.

Leave a Reply

Your email address will not be published.