Престижни отличия за възпитаниците от НПГ в Четвърта национална ученическа конференция на тема „Изкуственият интелект и трансформацията на образованието“

Ученици от XII клас, специалност „Оперативно счетоводство“ и „ Икономическа информатика“, взеха участие в Четвърта национална ученическа конференция на тема: „Изкуственият интелект и трансформацията на образованието“, организиран от ВУЗФ. Основна цел на конференцията е да предостави трибуна на учениците от 11 и 12 клас от всички училища в страната да изложат своята позиция и идеи за въздействието на изкуствения интелект върху образованието, икономиката и обществото като цяло. Темата е широко обхватна и всеки ученик може да разработи и дискутира най-значимите и сериозни предизвикателства според него.
В конференцията участваха ученици от 11 и 12 клас от всички средни училища в България, независимо от профила им. Те разработиха доклад в обем от 8 страници и презентация на доклада си, която изнесоха по време на конференцията. Учениците на НПГ се представиха достойно под умелото ръководство на преподавателя Кръстьо Станев, Златка Пейчева и Дафинка Петакива. Възпитаниците на Неврокопската гимназия показаха отличната си практическа и теоретична подготовка, която бе оценена и наградена на национално ниво.
ВУЗФ предостави стипендии за обучение в бакалавърска степен на най-добре представилите се ученици в конференцията.
Учениците на НПГ „Димитър Талев“ за пореден път доказаха сред силна конкуренция качествената професионална подготовка, която получават.

Leave a Reply

Your email address will not be published.