НПГ с участие в Национално състезание “Datathon 2023”

За първи път в България се провежда Национално състезание Datathon 2023
От 19.06.2023г. до 21.06.2023г. в курорта Боровец се проведе втори кръг на Националното състезание Datathon 2023, което се организира за първи път в България от Национален статистически институт.
Екипът от НПГ „Д.Талев“ включваше учениците Добромира Пандева, Валентина Даламангова, Димитрия Мешенлиева и техния ментор – Катя Бойкова. След 24 часова непрекъсната работа, екипът се представи достойно и се нареди на пето място сред 18-те екипи, от цялата страна. Всички участници работиха по темата: „ Влиянието на номофобията върху здравословното състояние на населението в България“ по предварително зададени критерии.
Участието на учениците и на техният ментор в това състезание беше не само професионално предизвикателство, но и допринесе за усвояване на нови знания и умения в областта на статистиката и икономиката.
Участниците в състезанието имаха честта да бъдат първите, които работят по тази проблематика в България. Разработките не екипите, класирали се от 1-во до 6-то място ще бъдат публикувани в списание „Статистика“ и на сайта на НСИ.
Щастливи сме, че работим с умни и талантливи ученици и заедно произвеждаме бъдещето!

Leave a Reply

Your email address will not be published.