НПГ с първо участие в Националното състезание по професии в К.К. Албена

За първа година ученици от НПГ “Димитър Талев”, специалност “Организация на туризма и свободното време” взеха участие в Националното състезание по професии в К.К. Албена, организирано ежегодно от Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България и Министерство на образованието и науката, с подкрепата на БХРА.
Събитието се проведе на 19-21 април в хотелите Маритим “Парадайс Блу Албена” и “Амелия” и бе открито от Министъра на туризма – д-р Илин Димитров. Състезаваха се 180 участника от 47 училища в 6 категории.
Белослава Вангелова, ученичка от 10 а клас, бе отличенa за “Най-оригинално решение на казус” в категория “Най-добър млад хотелиер” от общо 29 участника, а екипът от 11 а клас – Александра Кардашева, Ивана Витанова, Магдалена и Мария Петелови и Румяна Касапова пък участваха отборно в състезанието и спечелиха сърцата на публиката и титлата „Млад талант 2023“ на журито. В категория „Най-добър млад аниматор“ момичетата показаха творческо въображение и умения за забавление на гостите в дневна и вечерна анимация. Младите аниматори участваха и в уъркшоп на тема „Изработка на тематична украса от балони“.
Домакин бе Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ в Добрич.
Приветствие към участниците изпрати и министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов.

Leave a Reply

Your email address will not be published.