НПГ сред финалистите в конкурс за млади дизайнери на модно облекло на тема „Минало в бъдещето“

На 31.03.2023 в гр. Сандански се проведе награждаване на участниците в конкурса за млади дизайнери на модно облекло на тема „Минало в бъдещето“. Творбите бяха оценявани от 5 членно жури – всички специалисти и експерти в областта на проектирането, моделирането и производството на облекло.
Бяха отличени 10 финалисти, сред които е и ученичката на НПГ – Теодора Тодорова от 9г клас, специалност „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“ . Тя получи грамота и 3-дневно посещение в Креативния център за мода и дизайн в гр. Солун, с обучение за работа със специализиран софтуер за създаване на модни облекла. Нейната колекция ще бъде изработена и представена на модно ревю в гр. Сандански.
Поощрителна награда получи Антония Папунева от 8г клас също от специалност „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“
Нашите ученички се конкурираха със студенти и дипломирани дизайнери от Югозападен Университет “Неофит Рилски” – Благоевград.
В конкурса взеха участие също и ученичките на НПГ Михаила Тепавичарова и Емили Белева, и двете от 9г клас от направление Облекло, които получиха сертификат за участие.
Събитието се организира в рамките на проект CREATIVE HUB. Проектът е съ-финансиран от Европейския фонд за регионално развитие (ERDF) и от националните фондове на страните, участници в Програмата за сътрудничество Interreg V-A “Гърция-България 2014-2020”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.