НПГ репортерите от клуб “Журналист” се срещнаха с журналистката Полина Паунова

Журналистката от ” Капитал” и носител на три награди в три различни категории на конкурса “Валя Крушкина – журналистика за хората”, Полина Паунова, се включи в деветото издание на инициативата “Журналисти в училище”.
Поредната среща в рамките на инициатива за медийна грамотност сред младежите се реализира в онлайн формат. Полина Паунова отговори на десетки въпроси на репортерите от клуб ” Журналист” при Неврокопска професионална гимназия „ Димитър Талев”, с ръководител гл. учител Елена Търтова. За журналистическата професия, за стимулите да работиш в предизвикателната българска медийна среда, за качествата, които притежава един журналист, бяха сред най-задаваните въпроси от 22-мата включили се ученици.
На въпрос за принципите, които тя следва в своята работа, Полина отговори кратко – „Всяка информация проверявам поне на 3 места, а източниците си пазя в тайна, дори от своите приятели.“ – и посъветва – „Човек трябва да бъде много конкретен и ясен, когато изрежда дадени факти. Фактите не подлежат на промяна“.
Инициативата „Журналисти в училище“ се провежда за девети пореден път. Тя има за цел да повиши медийната грамотност на младите хора, да стимулира сформирането на гражданска позиция и да допринесе за кариерния им избор. „Журналисти в училище“ е инициатива на Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.