НПГ отбелязва Международния ден на музеите 2024

#НПГ с поредна инициатива
Ученици от специалност „Организация на туризма и свободното време“ съвместно с Общински исторически музей-Гоце Делчев, отбелязаха Международния ден на музеите (18.05.2024г.) с подготвяне и реализиране на екскурзоводска беседа в музей.
Възпитаниците на #НПГ „Димитър Талев“ се превъплътиха в ролята на музейни екскурзоводи, представяйки част от историческото и архитектурно наследство на града и Общината. Учениците преминаха през етапите на подготовка, съставяне и реализиране на екскурзоводска беседа и изготвиха професионални “паспорт на обекта” и “портфейл на екскурзовода” в часовете по Екскурзоводско обслужване. Представянето на самата беседа бе част от практическата им подготовка по предмета и внимателно проследена от уредниците на Общинския музей в родния град.
Влизайки в „обувките на музеен екскурзовод“ нашите ученици успяха да усетят важността на музея и ролята му в издирването, опазването и представянето на културно-историческото наследство на Неврокопския край.
Единадесетокласниците очакват с нетърпение следващите си посещения на музея, за да влязат отново в ролята на екскурзоводи, историци, фондохранители и етнографи.
Огромни благодарности на екипа на Общински исторически музей-Гоце Делчев, който оказа пълна подкрепа и демонстрира отдаденост и професионализъм в работата си.

Leave a Reply

Your email address will not be published.