НПГ наградена с приз „Ученик на годината“ и специална награда за Директор

На 15 февруари в Аулата на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) в гр. София се състоя първата церемония по връчване на годишните награди от националния конкурс за образование по икономика в средните училища за 2023 г., организиран от ВУЗФ, Синдикатът на българските учители (СБУ) и Националната асоциация на преподавателите по икономика (НАПИ). На нея бяха отличени най-добрите учители, директори и ученици от професионални гимназии с икономически профил и специалности, профилирани гимназии и средни училища с паралелки с икономически профил, както и други образователни институции с изучаване на икономически дисциплини. Те получиха публично признание за успехите си и своите умения и познания в икономическите дисциплини, защитени при участие в национални и международни състезания, олимпиади и при разработване на проекти и иновации.
Специална награда в категорията „Директори“ получи Мария Георгиева, директор на Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“, гр. Гоце Делчев. Мария Георгиева подчерта, че приема наградата като отличие за целия екип на НПГ, а после благодари на СБУ, МОН и ВУЗФ за изграждането на спокойствие в образователната система.
В категория „Ученик на годината“ за 2023 г., в която участваха над 30 ученици от 11. и 12. клас от средните училища в страната, беше връчена първа награди, плакет и почетна грамота на Никол Богданова, ученичка от 12. клас в Неврокопска гимназия „Димитър Талев“, гр. Гоце Делчев. Тя получи своите отличия от Полина Марковска, старши специалист „Kомуникации“, „Аурубис България“ АД, Гергана Янакиева, директор „Човешки ресурси и администрация“, „Дънди Прешъс Металс“, и Теодор Маринов, член на кънтри тийма на КВС Груп за България, член на УС, изпълнителен директор „Финанси“ на Обединена българска банка, които подчертаха значимостта на взаимодействието между бизнеса и средното образование и подкрепата си за най-добрите учители по икономически дисциплини, най-добрите директори и ученици.

Leave a Reply

Your email address will not be published.