Новосъздаденият отбор по РОБОТИКА на НПГ “Димитър Талев”, гр. Гоце Делчев е сред отличилите се и наградени екипи …

Новосъздаденият отбор по РОБОТИКА на НПГ “Димитър Талев”, гр. Гоце Делчев е сред отличилите се и наградени екипи …

Новосъздаденият отбор по РОБОТИКА на НПГ “Димитър Талев”, гр. Гоце Делчев е сред отличилите се и наградени екипи на второто издание на конкурса-изложение „Младежко техническо творчество”.

Разработките бяха оценявани от жури с председател проф. инж. Георги Попов от ТУ – София. Форумът се проведе от 12 до 14 октомври в Горна Оряховица, а домакин на проявата бе Спортна зала „Никола Петров”.

Наградите бяха разпределени в три категории – училища, академични институции и индустриални фирми.

Наградите връчи зам. министърът на образованието Таня Михайлова. На церемонията присъстваха и заместник-кметът на Община Горна Оряховица Йорданка Кушева и началникът на РУО – Велико Търново инж. Розалия Личева.

Ето и мястото на НПГ в класирането:
Присъдени бяха 6 поощрителни награди от по 500 лева. Те са за екип на ПГ МЕТТ – Шумен за „Роботи за обслужване на автоматизирани системи”; НПГ „Д. Талев” – Гоце Делчев за „Електронен пастир”; ПГЕЕ – Пловдив за „Метеорологичен дрон”; ПГ „Генерал Заимов” – Сопот за „Електронни устройства за промишлеността и за битови нужди”; СПГЕ „Джон Атанасов” – София за „Пълноценни решения на здравословни и екологични проблеми” ш ПГСГСТ – Чепеларе за „Електромобил”.

Нашият отбор е петчленен и е съставен от ученици от 8, 9 и 11 клас на НПГ. Учениците се обучават в специалностите Компютърна техника и технологии, Компютърни мрежи и Промишлена електроника с ръководител старши учител инж. Атанас Савов.

Младежкият технически форум и доброто представяне на НПГ са допълнителен стимул на учениците да разработват собствени иновативни проекти и да развиват допълнителни професионални умения.

Leave a Reply

Your email address will not be published.