На НПГ с обич и уважение

На НПГ с обич и уважение

Събитието „На НПГ с обич и уважение“ е заключително в Програмата за честванията на 50-годишния юбилей на училището.

Официални гости бяха:
г-н Цветан Цветанов – Народен представител от Политическа партия „Герб“ в 43-то Народно събрание; г-жа Милена Дамянова – Народен представител от политическа партия „ Герб“ и и председател на Парламентарната комисия по наука и образование към 43-то Народно събрание; г-н Георги Андонов – Народен представител от Политическа партия герб; г-н Бисер Михайлов – Областен управител на област Благоевград; г-н Асим Адемов – заместник областен-управител на област Благоевград; г-н Владимир Москов – кмет на община Гоце Делчев; Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит – Серафим; г-н Бертрам Ролман – Председател на сдружението на предприемачите- гр. Гоце Делчев и управител на фирма „Пиринтекс продакшън“; г-жа Катя Иванова – старши експерт по информационно осигуряване при Регионален инспекторат по образование – Благоевград

Получиха се поздравителни адреси:
– Министъра на образованието и културата –проф. Тодор Танев
– Негово Високопреосвещенство митрополит Серафим
– Г-жа Мария Габриел- Ръководител на българската делегация в групата на Европейската народна партия в Европейския парламент;
– Проф. Росица Пенкова – директор на Департамент за информация и усъвършенстване на учители при Софийски университет „Св. Кл. Охридски“
– Г-н Иван Мирчев, ректор на Югозападен университет „ Неофит Рилски“
– Г-жа Марияна Халачева, Директор на Трето основно училище „ Братя Миладинови“

За изключителен принос в развитието на училището и издигане на неговия престиж директорът на училището – г-жа Мария Георгиева – връчи почетни плакети „Димитър Талев“ на:
– Първия директор на училището – г-н Симеон Симеонов, ръководил учебното заведение от създаването му през 1965 до 1990Г- ПЕРИОД, В КОЙТО УЧИЛИЩЕТО СЕ УТВЪРЖДАВА В НАЦИОНАЛЕН МАЩАБ И СТАВА ПРИТЕГАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЗА УЧЕНИЦИ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
– Г-н Васил Маргаритов – директор на НПГ от- 1990 до 1991г – Година на търсене на нови пътища за развитие в условия на национална промяна.
– г-н Благой Мигдин – директор на Неврокопска професионална гимназия от 1991г до 2014г. Под негово ръководство училището поема по нов път –традиционният образ на техническо училище е надграден и обогатен с още три направления – икономика, облекло, туризъм. Неврокопска професионална гимназия става образец за професионално обучение и е включена в пилотни програми на МОН, свързани с професионалното образование. Поради ангажимент на г-н Мигдин извън страната, плакетът ще бъде връчен по-късно.
– Инж. Галина Сърбакова – помощник-директор по учебната дейност от 1990г до днес. Тя е човекът, при когото професионализмът и етичността са хармонично съчетани и това личи по цялостната й работа.
– Г-н Георги Андонов – Народен представител от политическа партия Герб. Г-н Андонов изцяло подкрепя проектите и изявите на младите парламентаристи Училищния парламент още от неговото създаване до днес. Като член на Комисията по образование е активен в усилията си да насърчава развитието на училището, така че то да има образа на модерно, авторитетно и предпочитано учебно заведение.
– Г-н Владимир Москов – кмет на община Гоце Делчев. Високо оценяваме подкрепата на общината в различни извънкласни инициативи и ангажираността и уважението към училищния живот.
– Г-н Бертрам Ролман, управител на „Пиринтекс продакшън“ –Сътрудничеството между училището и бизнеса е основна посока в съвременното професионално образование. За Неврокопската професионална гимназия това не е новост благодарение на дългогодишното партньорство с фирма „ Пиринтекс“.

За високи постижения в учебния процес и издигане престижа на училището, почетни грамоти се връчиха и на ученици.

В програмата учениците представиха театралния етюд „Стажантите“, при който бе използвана рамката на едноименния реалити формат на Доналд Тръмп, за да се покажат в единство четирите професионални направления в училището.

Специални музикални поздрави НПГ получи от:
– Школа за фолклорна музика към Неврокопска митрополия;
– Танцова формация „ Неврокопчанки“
– Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл. Певицата разказа своите спомени от училище и направи емоционална изповед за ролята на училището и учителите в нейния живот.
– Община Гоце Делчев подари концерт на изпълнителя Миро

Leave a Reply

Your email address will not be published.