Зрелостниците на НПГ представиха дипломните си проекти като част от задължителения изпит за придобиване на професионална квалификация

Зрелостниците на НПГ „Димитър Талев“, випуск 2023г. се доказаха като дръзки, самоуверени, смели и добри в старта на своята професионална кариера.
Днес, 23.05.2023г. в НПГ се проведе II ДЗИ – задължителен изпит за придобиване на професионална квалификация чрез защита на дипломен проект – част по теория на професията. Над 100 зрелостника от специалностите „Икономическа информатика “, „Оперативно счетоводство “, „Компютърна техника и технологии “ и „ Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“ доказаха, че в НПГ „ПРОИЗВЕЖДАМЕ БЪДЕЩЕТО“.
В рамките на теоретичната част на изпита за трета степен учениците устно представиха разработените дипломни проекти и отговаряха на поставените от изпитната комисия въпроси. Изложението съпътстваше и демонстрация на елементи от дипломния проект.
Изпитните комисии представляват екип от учители, които са утвърдени специалисти в съответните области, в които са представени дипломни работи и представители на партниращи работодатели от региона.

Leave a Reply

Your email address will not be published.