За трети път национална журналистическа награда в НПГ

Първо място в група „ Журналистически жанрове – раздел интервю“ за репортерите от НПГ на XI-я Национален журналистически конкурс „ Григор Попов“. НПГ журналистите – Катрин Петкова, Теодор Въжаров, Мария Гудева и Деспина Халкиадаки – бяха отличени с първо място за интервютата си в училищния вестник. Целогодишно в журналистическата си дейност младежите се свързват с вдъхновяващи обществени личности и ги представят пред училищната общност. Наградата е трета поред за творческите екипи на училищните журналисти, ръководени от главен учител Елена Търтова.
Участниците в тазгодишната националната надпревара са 190 от двайсет и един областни центъра в страната и от 68 образователни институции. Със съдействието на Националния дворец на децата и регионалните управления на образованието регламентът на конкурса се разпространява в училищната мрежа в цялата страна, което гарантира неговия национален обхват. Конкурсът се провежда в две направления – публицистика и радиожурналистика. Творбите на учениците са оценени от публицисти и журналисти.
Церемонията по награждаване се състоя на 31 март в двора на родния дом на Григор Попов, в който се помещава музейната сбирка на неговите родители – възрожденците Станка и Никола Икономови.

Leave a Reply

Your email address will not be published.