Десетокласници от НПГ взеха участие в Националното състезание The Griffin’s journey, организирано от Американския университет в България

В периода от 28.04. до 30.04. четирима наши мотивирани възпитаници имаха възможността да се потопят в студентския живот в АУБГ.
Американският университет в България даде шанс на учениците ни да разберат какво е да си студент като за три дни бяха гости в кампуса на университета.
Това събитие е изключително полезно, защото десетокласниците ни провериха академичните си възможности с редица дейности – участие в учебни занятия, студентски дейности, партита и много други.
Състезанието се проведе на три етапа – писане на есе, интервю и проект клуб.
В първия етап – създаване на есе, своите умения за писане на аргументативен текст показаха учениците: Ивайла Кулишева, Мартин Василев, Николай Байрактаров и Толга Сойков.
Във втори кръг – интервю, се класираха: Ивайла Кулишева, Мартин Василев и Николай Байрактаров.
С изключителен творчески хъс и устрем Ивайла Кулишева и Николай Байрактаров представиха своя проект клуб в третия етап от състезанието. Конкурирайки се с 300 десетокласници от цялата страна, те показаха отлична подготовка, демонстрираха увереност и напълно заслужено попаднаха в ТОП 50 на най-добрите в България.
Ивайла и Николай получиха сертификати за блестящото си представяне.
Учениците работиха под ръководството на старши учител Катерина Зафирова.
Състезанието Тhe griffin’s journey ( Пътешествието на Грифин) се оказа едно вълнуващо приключение за възпитаниците ни, защото освен приятни емоции, те провериха и надградиха знанията си по английски език, добиха повече самочувствие и увереност и не на последно място – помогна им да се подготвят за живота след гимназията.
НПГ „Димитър Талев“ се гордее с отговорното отношение, отличната работа и постигнатите високи резултати на гимназистите си!

Leave a Reply

Your email address will not be published.