Дванадесетокласници от специалност “Икономическа информатика” вече са студенти в УНСС

Дванадесетокласници от #НПГ вече са студенти в УНСС
Ивайла Хаджиева и Миневерка Борованова от 12 в клас, специалност „Икономическа информатика“ са първенци на Национално състезание по приложна информатика.
Десетото Национално състезание по приложна информатика се проведе на 16.03.2024г. в тестовия център на Университета за национално и световно стопанство. Възпитаниците на НПГ демонстрираха знания в областта на приложната информатика и получиха сертификат, който им осигурява прием в една от най-престижните специалности на университета – „Бизнес информатика и комуникации“.
Дванадесетокласниците се пребориха с ученици от специализирани и средни училища в цялата страна за призовите места, което се признава като резултат от конкурсен изпит с оценка отличен (6.00). „Това състезание се е превърнало в традиция, утвърдило се е през годините като едно от реномираните състезания, което събира най-подготвените кандидат-студенти в УНСС.“ – акцентира в своето приветствие доц. д-р Александрина Мурджева, ръководител на катедра „Информационни технологии и комуникации“ и главен секретар по компютърни иновации.
Гордеем се с постиженията на нашите ученици! Желаем им бъдещи успехи!

Leave a Reply

Your email address will not be published.