Възпитаниците на НПГ с II място в Националния средношколски и кандидатстудентски конкурс

Възпитаниците на НПГ от клуб по интереси „Ученическият театър“ спечелиха ВТОРО място в Националния средношколски и кандидатстудентски конкурс “Изкуството като мечта и мечтите в изкуството “, организиран от Факултета по изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“, гр. Благоевград.
Младите актьори представиха две свои видео постановки – „Изпитът“ – драматизация от Вазовия роман „Под игото“ и „Изкушението“ по мотиви от поемата „Изворът на Белоногата“ на П.Р Славейков.
Нашите талантливи актьори се съревноваваха с ученици от цялата страна. Надпреварата бе изключително оспорвана, но положеният труд, отличната им подготовка и целеустремеността им бяха високо оценени и напълно заслужено се класираха на почетното Второ място.
Театърът на НПГ „Димитър Талев“ е с дългогодишна традиция, печелил редица международни и национални конкурси.
Изключително сме горди, че продължават успехите ни в това велико изкуство, защото постановките обогатяват разбиранията на учениците за света, разширяват кръгозора им, насърчава творческото им въображение, като мотивиращ тласък за активно ангажиране на подрастващите.
Театралното изкуство в училище е педагогика, която модернизира училищното образование и сме щастливи от факта, че работим в правилната посока, защото нашите резултати доказват, че НИЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ БЪДЕЩЕТО!

Leave a Reply

Your email address will not be published.