Високи резултати от Национална университетска олимпиада за учениците на НПГ в направление „Икономика“

На 18 и 25 ноември 2023 г. ученици от XI и XII клас специалност „Икономичека информатика“ и „Оперативно счетоводство“ се включиха с огромен интерес и желание в Национална университетска олимпиада за ученици организирана от Икономически университет – Варна.
Учениците участваха в различни направления:
Секция „Търговията в XXI век – настояще и бъдеще“ – Елена Москова от 11 клас с ментор старши учител Катя Бойкова.
Секции „Microsoft Excel“ и „Уеб дизайн“ – дванадесетокласничките Миниверка Борованова, Никол Богданова, Ели Малева и Лилия Малакова с ментори доктор Георги Четрафилов и старши учител Елена Каръкова.
Секция „Маркетинг“ – Инна Петреликова, Филдеска Ласкова и Инес Лешкова от 12 клас с ментор старши учител Златка Пейчева.
Секция „Правни, управленски и социални науки“ – Гергана Хаджиева, Даниела Метунова, Вили Халилова, Николая Попова, Валентина Даламангова, Ивайла Хаджиева, Халиме Сивова, Никол Мурджева, Никол Богданова, Ели Малева и Елизабет Тонева от 12 клас и Сабрина Чаушева, Елена Москова, Иван Хаджиев, Василена Гинчева, Нелина Чинарска, Мария Руменова, Мария Тоцкова и Никифора Кудина от 11 клас с ментор старши учител Златка Пейчева.
Постигнатите резултати в олимпиадата им дава възможност за включване в ранен прием и избор на специалност. Това е уникален начин да достигнат по-бързо до желаното от тях образование в Икономически университет – Варна.
Всички ученици получиха специални сертификати с резултати, които се признават за оценка при участие в кандидатстудентския прием в образователно-квалификационна степен „бакалавър“.
Поздравления за отличното представяне, презентационните умения, способността да защитават собствена позиция и да отговарят на въпроси свързани с избрания проблем, както и за уменията за решаване на практически задачи в различни области.

Leave a Reply

Your email address will not be published.