Благоевградчанките София Арабаджиева и Теменужка Самуилова са победителките в музикалния проект на Училищен парламент при НПГ „Д.Талев

Благоевградчанките София Арабаджиева и Теменужка Самуилова са победителките в музикалния проект на Училищен парламент при НПГ „Д.Талев

„Voice factor“ е първото събитие от програмата, свързана с честването на 50-годишния юбилей на НПГ „ Д.Талев“
София Арабаджиева и Теменужка Самуилова от Благоевград са победителките в мащабния реалити проект „ Voice factor“, организиран от Ученическия парламент при НПГ „ Д.Талев“. Финалният кръг на музикалния формат се проведе в Дома на културата – Гоце Делчев на 30.01 от 18.00 часа. В емоционална атмосфера, след дълга вокална битка и след напрегнато очакване до окончателните резултати бяха произнесени имената на безспорните музикални фактори: София Арабаджиева – любимец на журито и Теменужка Самуилова – любимец на публиката, всяка от които получава чек на стойност 500лв. и незабравимия спомен от своето участие.
Журито бе в състав: г-жа Мария Димитрова – музикален педагог, г-жа Попова и г-жа Чакова – музикални педагози, представители на Детски парламент – Благоевград , г-н Румен Шарланджиев – преподавател в НПГ „ Д.Талев“, ръководител на клуб „ Поети с китари“ и координаторът на Ученическия парламент – г-жа Василка Кирева.
Водещите – Александър Малаков, Ерджан Саид и Костадин Великов дадоха динамика и емоционалност на шоуто.
Общо 10 бяха участниците във финалния кръг на „ Voice factor“. Във всички изпълнения личеше амбициозност, прецизност, артистичност и вокални възможности. Двете победителки обаче грабнаха сърцата на журито и публиката. София Арабаджиева – българската Адел и Теменужка Самуилова – българската Уитни Хюстън – очароваха с присъствие на сцената, с харизма и най-вече с безупречно музикално изпълнение.
В края на програмата директорът на НПГ – г-жа Мария Георгиева изрази благодарността си към всички присъстващи в залата и най-вече към Училищния парламент на НПГ. Тя заяви, че се гордее с този парламент, който е избран и за Ученически парламент №1 за България през 2013г.Отправи специални благодарности към най-активната фигура в тази ученическа формация – Кезим Медев – бивш председател на УП – който и до момента е моторът, вдъхновителят, душата на Ученическия парламент.
Идеите за сценичната визия на шоуто са също на Кезим Медев . Декорацията бе издържана в екостил – всичко бе направено от рециклируеми материали, защото „ втория сюжет“ на събитието бе природата и нейното опазване.
Още в началото на програмата като персонаж се появи артистичния глас на майката природа, който напомни на нас, човеците, че именно тя е началото и краят, тя е всичко. И за да можем дълги години да живеем и творим, трябва да се научим да живеем в хармония с природното начало.
Ученическия парламент при НПГ се организира това голямо събитие още от началото на учебната година. Партньори в него са Детски парламент – Благоевград, община Гоце Делчев, НПГ „Д.Талев“, югозападен таблоид „ Топпреса“. А за да се осъществи колосалният проект парламентаристите получиха средства от: управителя на „ Пирин текс продакшън“ – г-н Бертрам Ролман,от „ Европласт“ЕООД, от хотел „ Дрийм“, от „ Вега текс“, от „ Топпреса“.
„ Voice factor“ е първото събитие от програмата, свързана с честването на 50-годишния юбилей на НПГ „ Д.Талев“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.