БДП 2021

Home / БДП 2021

БДП 2022

Монтиране на заграждения на автобусната спирка, след Доклад анализ на комисията по БДП в НПГ ,,Д.Талев” за пътнотранспортната обстановка в района на училището, както и обособяване на две паркоместа за превоз на трудноподвижни ученици.


На 29.11.2022 г в НПГ се проведе информационна кампания на комисията по безопасност на движението на пътя под надслов ,, На пътя животът е с предимство,,.

Бе представена информация за последствията от разсейването и защо използването на телефоните по време на шофиране, пресичане на пешеходна пътека, управление на велосипед е толкова опасно.


БДП 2021

На 20. 04.2021г в  изпълнение на приетата  План – програма за действие 2020-2021 г за безопасност на движение по пътищата  в НПГ,,Димитър Талев „ гр. Гоце Делчев се проведе дискусионна среща на ученици от 8 клас със представители на пътна полиция –КАТ .

Обект на дискусия бяха следните теми:

1. Ученици пешеходци, велосипедисти, мотопедисти.

2.Алкохоли, упойващи вещества и тяхното въздействие при шофиране. Административно- наказателна отговорност на лица управляващи МПС след употребата им.

3.Пътна полиция – КАТ , като партньор на пътя.

       На срещата инспектор Георгиев и младши инспектор Пандев изнесоха статистическа информация за пътно-транспортната обстановка в общините Гоце Делчев , Гърмен , Сатовча и Хаджидимово, пътно- транспортната  обстановка в района на училището и набелязаните мерки за ограничаване на пътно-транспортните произшествия и изграждане на мотивация за правомерно поведение на пътя .


Инициатива на НПГ и Районно управление “Полиция” гр.Гоце Делчев

29.06.2021 г. е денят, в който се обръщаме с грижа за безопасността им към всички участници в движението по пътищата. Учениците от НПГ „Димитър Талев“ със съдействието на Районно управление Полиция, с много любов и настроение привлякоха вниманието на обществото, като разговаряха с водачи на МПС и пешеходци на пътя – там където забързани и увлечени от ежедневието забравяме за най-ценното нещо, здравето и живота. Учениците раздаваха брошури, с които да насочат вниманието ни към най-уязвимите участници в движението – децата. Те усетиха не само тръпка и вълнение от инициативата, но и отговорността да се организира безопасното придвижване на хората и автомобилите и важността на пътна полиция – КАТ. Благодарим на всички, които спазват правилника за движение по пътищата и да не забравяме, че МПС е само машина, измислена от човека за да служи на човека. Бъдете здрави и отговорни участници в движението по пътищата!

С пожелания за слънчево и усмихнато лято, УЧЕНИЧЕСКИ ПАРЛАМЕНТ на НПГ „Димитър Талев“