НПГ с участие в кръгла маса

Единадесетокласници и дванадесетокласници от НПГ “Димитър Талев “ взеха участие във Втората кръгла маса инициирана и организирана от катедра “Икономика на туризма “ при УНСС.
Тема на тазгодишната дискусия бе “Предизвикателства пред обучението по туризъм в средните и висшите училища”.
Възпитаниците от специалности: “Организация на туризма и свободното време “, “Оперативно счетоводство” и “Икономическа информатика” обсъдиха предизвикателствата и възможностите в индустрията с представители на туристическия бизнес – хотелиери, туроператори и организатори на събитията.
Ръководителят на катедрата, проф. д-р Марияна Янева представи иновативните решения и обновления в образователния процес на бъдещите туристически кадри.
Кръглата маса позволи на учениците да се докоснат до бизнеса, задавайки своите въпроси, както и да се представят предимствата от съвместната връзка и работа между средните и висшите учебни заведения.
В типичния за туризма, гостоприемски дух, нашите домакини ни разведоха и показаха базата си, с което дадоха възможност на бъдещите студенти да получат отговор на свои въпроси и усетят духа на висшето образование.
Впечатлени, обогатени и емоционално заредени очакваме следващата ни среща в такъв ползотворен и ефективен формат.

Leave a Reply

Your email address will not be published.