Министърът на образованието и науката откри нов учебен блок по икономическа информатика в НПГ

Министърът на образованието и науката -проф.д-р Сашо Пенов – откри нов учебен блок по икономическа информатика в НПГ „ Д.Талев“
Министърът на образованието и науката – проф. д-р Сашо Пенов – посети НПГ „Д.Талев“, гр. Гоце Делчев, за да открие новия учебен блок по икономическа информатика в елитното професионално училище.
Официални гости на тържественото събитие бяха също и д.ик.н. г-жа Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители; г-н Владимир Москов – кмет на община Гоце Делчев; г-н Ивайло Златанов – началник на регионалното управление по образование – гр. Благоевград; директори и преподаватели от образователни институции в региона.
Професор Пенов връчи на директора на НПГ – г-жа Мария Георгиева – почетния знак на МОН, след което двамата тържествено прерязаха лентата на новия учебен център. Министърът на образованието даде висока оценка за дейността и развитието на НПГ „Д.Талев“. Председателят на Синдиката на българските учители – д.ик.н. г-жа Янка Такева- направи емоционално изявление, като подчерта удовлетворението си да бъде отново гост на гимназията, която непрекъснато се модернизира и прилага иновации.
Откриването на учебния блок по икономическа информатика е поредното доказателство за отговорността на учебното заведение към бъдещето на своите възпитаници.
В новия център, освен високопрофесионална подготовка по една от най-търсените специалности – икономическа информатика – ще се осъществява и дейност, която няма аналог сред училищата в региона. НПГ развива собствена кампания за дигитално-медийна грамотност чрез създаването на подкасти, които дават възможност за учене, забавление и развлечение. Идеята е на учителят по английски език Димитрия Хаджиева.
НПГ „Д.Талев“ е училище, в което надграждането и строежът на мостове към бъдещето са ежедневие. Затова основателно и заслужено гимназията е носител на приз от Националния инспекторат по образование за постигнато високо качество в областите “Образователен процес” и “Институционална среда”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.