НПГ „Димитър Талев“ – практически опит и във виртуална среда

Въпреки извънредното положение и в условията на дистанционно обучение, Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ не изневери на традицията си да инициира събития, представящи възможностите за работа и обучение.
Учениците от 11 клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“, се срещнаха със собственика и управител на Туристическа агенция „DOLI TRAVEL CLUB” – гр. София.
Виртуалната среща с Цветелина Иванова вдъхнови единадесетокласниците, запознавайки ги с особеностите на туристическата агентска дейност, изведени от практиката. Собственичката на ТА сподели откровено интересни факти от своята професионална кариера. Учениците пък проявиха любопитство относно условията на работа в епидемиологична обстановка; отражението на пандемията върху туристическия бизнес като цяло; качествата, които са необходими за успешния туристически агент, необходимите изисквания за заемане на длъжността, както и за популярността на България като туристическа дестинация и привличането на клиенти.
Г-жа Иванова заяви, че много обича своята работа – професия, даваща свобода, носеща удовлетворение, реализираща мечти, „продавайки не просто поредния туристически продукт, а продавайки емоция на своите потребители“. Посъветва учениците да следват пътя, който са поели и да не отстъпват пред трудностите, с които ще се сблъскат в кариерното развитие.
Модератори на срещата бяха г-жа Виолета Башова и г-жа Надежда Илиева, учители в професионално направление „Туризъм“, чиято основна цел бе онагледяване на процеса по регистрация и лицензиране на туристическа агенция. Урокът по учебна практика бе и проверка на наученото, в която единадесетокласниците демонстрираха знания и хъс за бъдещо развитие в туристическата дейност.

Leave a Reply

Your email address will not be published.