Спектакълът на НПГ „ Димитър Талев” „ Кръстопът” на Софийска сцена

С ГРАМОТА И ПЛАКЕТ за сценична адаптация на художествен текст, сценография и костюми бе удостоен Училищният театър „Светилник” с ръководител г-жа Марияна Малакова.
Постановката „ Кръстопът” бе част от конкурсната програма в раздел „Театрално изкуство“ на МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ „МЛАДИ ТАЛАНТИ”.
Събитието бе организирано от Министерство на образованието и науката и Националния дворец на децата, град София.
Фестивалната програма от 18 до 20 септември 2020 г. даде среща на талантливи ученици от цялата страна в разделите „Музикално изкуство“,” Театрално изкуство”, Танцово изкуство“, „Изобразително, приложно и фото изкуство”.
Творчески ентусиазъм и художествено майсторство показаха познатите вече на гоцеделчевската публика ученици Иван Вълчев от 12д, Димитър Гемеджиев 11б, Валерия Катрева и Димитър Апостолов от 12 г, Анастас Бутилов от 10 в, Мария и Магдалена Петелови от 9а, които се превъплътиха в образите на Талевите герои от романа „Самуил, цар български”.
Посланията за дълга и отговорността към родната земя, за мир „между людете”, за любовта „като скъп и сладък дар” в човешкия живот предизвикаха възторга на журито и публиката.
Успехът на постановката „Кръстопът”, чрез която учениците на Неврокопската гимназия изразяват своето отношение към значими културни, исторически събития и личности на България, е повод за оптимизъм през новата учебна година.
Тази награда е признание и за труда и подкрепата на преподавателите Екатерина Франгова, Елена Иванова, Елена Търтова, Костадинка Караиванова, Фатме Мустафова.
Текст: М. Малакова

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.