НПГ  репортерите надграждат професионални умения в национален практически семинар по журналистика

НПГ репортерите надграждат професионални умения в национален практически семинар по журналистика

Репортерите на НПГ ” Д. Талев” взеха участие в практически семинар на тема ” Моите каузи в социалните мрежи. Създаване на видео съдържание”, организиран от Асоциацията на европейските журналисти и Дома на Европа на 21 февруари в София. Обучението е в рамките на Седмицата на медийната грамотност.

НПГ „Д.Талев“ е едно от стоте „Училища посланици“ в България, което бе избрано да участва в обучението, заедно с още 12 гимназии и частни училища. Целта на семинара бе да се дадат знания и умения за създаване на качествен журналистически продукт – как се пише успешен текст, проверка на фактите, особености на различните социални мрежи, автороското право онлайн, особености на дигиталния видео разказ – концепция, сценарий, монтаж.

Обучението бе полезно и интересно, защото надгради и разшири медийните умения на учениците – Катрин Петкова, Мария Гудева , Иван Халевачев, Георги Вакареев , Георги Темелков от 9 клас и дори им зададе интересни перспективи за социални изяви  чрез нови идеи за журналистически видео разкази.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.