23.04 – Международния ден на книгата и авторското право

23.04 – Международния ден на книгата и авторското право

Със съвместна инициатива НПГ „Димитър Талев“ и Първо основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“ отбелязаха 23.04 – Международния ден на книгата и авторското право.

Възпитаници на НПГ „Димитър Талев“, под ръководството на ст.учител Величка Чакърова и учител Мария Кирева, отбелязаха Световния ден на книгата и авторското право като посетиха
I в клас на Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“.
В началото на урока малчуганите трябваше да решат приказна кръстословица, подготвена от преподавателката им г-жа Петя Пицева, а вярното й решение даде отговора на въпроса – „Какъв ден е днес“? Без никакво затруднение и с много настроение, първокласниците се справиха с тази задача.

След което гимназистите ни, с интересна презентация, запознаха малките ученици по-детайлно със същността на днешния празник, като им разясниха причината за отбелязването на 23.04, откога се чества по света и у нас и къде за първи път се е отбелязан този ден. Във втората част от презентацията пък бе показано на малчуганите защо трябва да четат книги и какви са ползите от четенето.

В последната част от урока учениците от НПГ бяха подготвили забавна игра под формата на гатанки. Първокласниците трябваше да разпознаят различни приказни герои, а за всеки правилен отговор всяко дете получи награда. Децата, с много ентусиазъм и вълнение, участваха във всички занимания.

На раздяла възпитаниците ни дадоха „нов живот“ на старите си книги като подариха на всяко дете по една своя книжка. От своя страна пък, малчуганите бяха изработили специално за случая книгоразделители, които с огромно удоволствие подариха на своите гости. Друга приятна изненада от страна на домакините бе изпълнението им на песента „Първи клас“ и рецитал на стихотворението „Аз съм българче“.
Визитата приключи с много усмивки, приятни емоции и с обогатени знания.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.