III-то място за НПГ на Изложението “Младежко техническо творчество” в Горна Оряховица

III-то място за НПГ на Изложението “Младежко техническо творчество” в Горна Оряховица

За четвърта поредна година Спортна зала „Никола Петров“ в Горна Оряховица се проведе Изложението “Младежко техническо творчество”, което посрещна младите технически гении на България. Изложението бе открито от зам.-министъра на образованието Таня Михайлова. Гост на откриването бе и председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев Организатори на изложението са Фондация „Милен Григоров“, Федерацията на научно-техническите съюзи – Велико Търново, със съдействието, организационната, финансова и логистична подкрепа на Община Горна Оряховица и с домакинството на ОП „Младежки дейности спортни имоти и прояви”. Форумът се подкрепя от Министерството на образованието, Асоциацията на индустриалния капитал, „Ротари клуб” Горна Оряховица – Лясковец и много фирми.
НПГ е единственият участник в с два отбора в изложението конкурс – единият с ръководител г-н Кокошаров, който представи проекта “Автоматизиран дневно и седмично програмируем органайзер за прием на лекарства” и клуб “Роботика” с ръководител инж. Атанас Савов, който представи проекта “Смарт парник”.
И двата отбора на НПГ “Димитър Талев” се върнаха с награди: проекта “Смарт парник” спечели четвърто място, а проекта “Автоматизиран дневно и седмично програмируем органайзер за прием на лекарства” спечели III-то място.
Близо 60 творчески колективи с над 300 участници от цяла България пристигнаха в Горна Оряховица за изложението и се състезаваха за вниманието и наградите на журито. В дните от 11 до 13 октомври те демонстрираха свои разработки и иновации в Спортна зала „Никола Петров”.
На този фон, в такава конкурентна среда, НПГ отново доказа, че е водеща професионална гимназия на национално ниво!
Поздравления за нашите талантливи и трудолюбиви ученици и техните достойни учители!
Гордеем се!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.